Recepten

Bloemkoolpizza20170206_191654.jpg

Ingrediënten:

  • 200 gram bloemkool
  • 1 ei
  • tomatenpuree
  • pizzakruiden
  • geraspte kaas
  • topping naar keuze

 

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Rasp de bloemkool grof of in de keukenmachine tot de grote van een rijstkorrel, doe de bloemkool vervolgens 5 minuten op vol vermogen in de magnetron. Bloemkool uitknijpen in een theedoek tot al het vocht eruit is. Meng de bloemkool met het ei en wat peper en zout. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat tot je een plaat hebt van ongeveer een halve centimeter dik. Bak de bodem ongeveer 20 minuten tot hij mooi stevig is en ligt gebruind van boven.

Haal de pizza bodem uit de oven en beleg deze met het beleg naar keuze. Vervolgens nog ongeveer 15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is. EET SMAKELIJK!

 


 

Inez Cakejes

Ingrediënten:

20170209_185736

  • 2 el roomboter (24 gram)
  • 3 a 4 el agarve siroop ( kan vervangen voor andere zoetstof)
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 gram amandelmeel
  • 2 el amandelpasta
  • voor zoete variant: fruit, chocolade, rozijnen
  • voor hartig: kaas, kruiden,noten

20170209_190024

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de roomboter, agarve siroop, zout en het bakpoeder romig. Voeg de eieren een voor een toe en goed doorroeren. Vervolgens het amandelmeel en de amandelpasta toevoegen en roeren tot er een glad beslag is ontstaan. Nu is het basis recept klaar en kun je eventuele extra’s toevoegen.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak ze in 20-25 minuten gaar.

 


Brandnetel Risotto

Van de brandnetel Risotto ga ik 2 varianten erop zetten een “gewone”en een koolhydraat arme variant. De bereidingswijze zijn bijna hetzelfde alleen de ingrediënten niet.

Brandnetel risotto met rijst

Ingrediënten: risotto rijst, brandnetels, 1 rode uit, 1 kleine winter wortel, bouillon, Parmezaanse kaas (ik gebruik verse), eventueel verse kruiden ik heb dit keer gebruik gemaakt van maggie, bieslook en roomse kervel.

Bereidingswijze:

Zet een liter bouillon op het vuur en breng deze aan de kook, eenmaal aan de kook vuur laag zetten zodat de bouillon wel op kookpunt blijft maar niet heel hard doorkookt.

Nadat je de bouillon opgezet hebt begin je met  het schoonmaken van de wortel en ui en snij je deze in kleine stukjes. Hoeft niet allemaal super netjes gesneden als het maar niet te groot is want dan word het niet gaar. Smoor vervolgens de ui en wortel ligt aan in een wok en doe de risottorijst erbij. Vanaf nu is het zaak dat je niet meer bij de pan wegloopt en goed blijft roeren. Je bakt de rijst mee tot deze geheel glazig is, vervolgens ga je beetje bij beetj

e de bouillon erbij doen. Ondertussen de kruiden en brandnetel wassen en snijden, als de risotto bijna klaar is deze samen met de parmazaan toevoegen.

Brandnetel risotto koolhydraat arm

Ingrediënten:   bloemkoolrijst of zero rijst, brandnetels, 1 rode uit, 1 kleine winter wortel, bouillon, Parmezaanse kaas (ik gebruik verse), eventueel verse kruiden ik heb dit keer gebruik gemaakt van maggie, bieslook en roomse kervel.

Bereidingswijze:

Voor de bereidingswijze van de koolhydraatarme risotto volg je bijna het zelfde stappenplan.

Je begint met het maken van de bouillon, snijden van de ui en wortel. Deze zet je vervolgens op in een wok en gaar je in de bouillon. Als dit bijna gaar is voeg je de bloemkoolrijst, brandnetel en de kruiden toe. Als laatste de parmazaan en kun je eventueel om het nog een beetje smeuiger te maken een klein beetje room toe voegen. Let op bij deze variant van de risotto heb je lang niet zoveel bouillon nodig als bij de gewone en is het zaak goed ervoor te zorgen dat het niet te nat word. Eventueel voordat je de bloemkool enzo toe gaat voegen het meeste vocht afgieten.