Onbegrip

Waar ik de laatste tijd heel erg tegen aanloop is onbegrip. Onbegrip van mensen die niet snappen hoe een grote strijd ik geleverd heb de afgelopen jaren en dat deze strijd op dit moment alleen maar groter aan het worden is.

Vaak krijg ik te horen van: Maar je bent zo ver gekomen waarom kun je nu dan niet gewoon gelukkig zijn met jezelf, of je doel was gezond gewicht bereiken dat is gelukt je kan dus alleen maar tevreden zijn.

Deels hebben deze mensen gelijk maar van de andere kant duit dit heel erg op het feit dat het feit dat het waar is dat als je iets niet mee hebt gemaakt je nooit echt kan begrijpen wat iemand doormaakt. Want dan zouden deze mensen deze opmerkingen nooit maken. Ja ik ben inderdaad in 2013 begonnen met afvallen en mijn levenswijze veranderen omdat ik dunner wou worden. Maar deze grootste drijfveer is voor mij altijd geweest om gezond te worden en weer gelukkig te kunnen zijn. Beide dingen is nog zeker niet het geval en ik weet dat het nog een hele strijd zal zijn om ook deze doelen te behalen. Maar ik weet dat het me gaat lukken want ik heb de kracht in mij gevonden in de loop van de jaren dat ik sterk genoeg ben om om hulp te vragen als ik het niet meer alleen aan kan.

Waar ik op het moment het meeste mee worstel is dat ik iets meer dan drie jaar lang kei en keihard gewerkt heb om gezond te worden en dat ik dat nu nog steeds niet ben ondanks dat ik zoveel ben afgevallen en dat ik geen overgewicht meer heb. Ik heb vaak het gevoel dat ik heb gefaald en dan maken de reacties van sommige mensen het alleen maar erger. Ik weet dat ik van deze reacties mij niks moet aantrekken maar ik doe het wel. Dit komt van de ene kant door mijn vaal angst maar van de andere kant door mijn extreme angst om weer aan te komen. Gelukkig heb ik genoeg lieve mensen om me heen die mij hier in steunen en krijg ik hier binnenkort de hulp bij die ik hiervoor nodig heb. Maar hier zal ik op een later moment meer over gaan vertellen als ik voor mezelf ook alles helemaal duidelijk heb.

Graag wil ik deze blog eindigen met een voorval wat ik laatst had, waar en met wie maakt niet uit maar dit duid wel op het feit dat mensen soms geen benul hebben dat ze met een paar simpele worden iemand echt ontzettend veel pijn kunnen doen en dat je dus altijd eerst moet nadenken voor je iets zegt ook al ken je iemand niet/amper.

Ik was met iemand in gesprek over het feit dat ik zoveel was afgevallen, ze vond het allemaal erg knap en ze wou er graag wat meer over weten. Nu ben ik nooit de beroerdste om mijn verhaal te vertellen juist omdat ik mensen graag wil inspireren en deze persoon wou ook graag wat kilo’s kwijt. Terwijl ik mijn verhaal aan het doen ben komt er een derde persoon bij zitten wat ik helemaal niet erg vind want wat ik niet wil dat mensen weten vertel ik ook gewoon niet. Maar wat ik wel erg vind is dat deze persoon gewoon random door mijn verhaal heen opmerkingen gaat maken dat ik het toch niet vol houd en dat het me toch niet gaat lukken om op gewicht te blijven en ik in de toekomst toch wel weer aan zal gaan komen. Dit deed mij heel erg veel pijn en het huilen stond mij op dat moment nader dan het lachen juist omdat ik net had verteld hoe groot mijn angst is om weer aan te komen. Ik heb op dat moment mijn verhaal afgemaakt en ben verder gelopen want oh wat deed me dat pijn. Dit was voor mij een duidelijk voorbeeld van iemand die totaal geen benul heeft van hoe of wat. Heb het na dit voorval er niet meer over gehad en ik merk heel erg dat ik nog terughoudender ben geworden met het vertellen van mijn verhaal. Ik zeg nu vaak tegen mensen als ze graag willen weten hoe ik zoveel ben afgevallen dat ze mijn verhaal kunnen lezen hier op de site. Mijn muurtje is toch echt wel weer voor een groot gedeelte terug en ook dat maakt mij weer verdrietig.

 

5 gedachten over “Onbegrip

  1. Lieve schat, voor sommige mensen moet je een onzichtbaar muurtje, ik heb het liever over een schermpje, neer laten. Bij veel lieve en bekende mensen is dat gelukkig niet meer nodig. Laat je door domme mensen niet uit het veld slaan hoor! Nu leer je ook wie je kan ontlopen. Dikke kus

  2. Lieve Saar ik ben het met de vorige spreekster eens.Heb toch respect voor jezelf en heb scheit aan mensen die niet weten waar ze het over hebben.Jaloezie dat het jou is gelukt.Kop op Topper.

  3. Kan me volledig aansluiten bij vorige reacties. En idd veel mensen weten niet hoe hard je moeten knokken om dit te bereiken wat jij nu hebt bereikt 💪💪kanjer ga zo door en laat niemand je tegenhouden. Doe waar jij je fijn bij voelt, and go for it. We now you can 💪💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *