nieuwe uitdaging

Ik ben op moment niet zo heel erg actief met nieuwe blog’s plaatsen dit betekend niet dat ik niet meer met mijn site bezig ben. Ik ben met een aantal grote stukken bezig waar ik even wat extra tijd aan wil besteden voor ik ze plaats. Ook ben ik veel met andere dingen bezig, leuke dingen maar ik moet ook weer moeilijke keuzes maken.

Het leuke is wat ik nu met jullie wil delen is dat ik weer ben begonnen met hardlopen. Het word weer steeds beter weer dus de hardloopschoenen zijn weer uit het vet en ik heb alweer de nodige kilometers in de benen. Ik stel mezelf qua sporten elke keer weer nieuwe doelen en ik heb met mijn gekke hoofd besloten dat ik dit jaar in oktober een halve marathon wil lopen. Heb ook al een evenement uitgezocht dus ik weet waar ik heen ga. Qua training kan ik hier nu ook rekening mee gaan houden, want 21 kilometer door bos en de natuur is anders lopen dan 21 kilometer over de weg.

Voor ik aan deze uitdaging ga beginnen in oktober zijn er ter voorbereiding nog een aantal andere evenementen waar ik aan mee zal gaan lopen. Niet allemaal zulke lange afstanden maar korte afstanden gewoon om aan het idee te wennen dat je met meerdere mensen loopt en ervaring op te doen. Lopen tijdens zo’n evenement is toch altijd een stuk anders dan alleen lekker door de natuur.

Het eerste evenement waar ik aan zal meedoen is al volgende week zondag. De urbain trail in Groningen, dit is een hardloopevenement dwars door de binnenstad. Maar dan ook echt letterlijk dwars door de binnenstad, we lopen namelijk ook door verschillende publieke gebouwen zoals pathe en de a-kerk. Ik heb hier heel veel zin in en ben dan ook al druk bezig met voorbereiden. Elke dag loop ik nu 10 kilometer, dit is de afstand die ik zondag ook moet lopen. Ik zal deze week de trainingsafstand nog vergroten naar 15 kilometer omdat  ik tijdens dit evenement ook tussendoor trappen zal moeten meenemen en ik van mening ben dat als ik tijdens mijn training 15 kilometer aan een stuk door zal kunnen lopen ik zondag een hele mooie loop ga hebben.

Ik zal jullie komende week op de hoogte houden want een beetje support langs de kant zou super zijn natuurlijk 😉

2 gedachten over “nieuwe uitdaging

  1. Lekker bezig, maar wat ga je weer hard. Rustiger opbouwqen lijkt mij beter voor je lichaam. Vraag Iesje maar eens naar een opbouwschema richting je doel. Zal mij zewker niet verbazen, dat je het beter (langzamer) op kunt bouwen. Minder kans op blessures. Wanneer je te snel gaat is die kans juist groot, heb ik bij mijn zoon gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *