Nieuwe schoenen

Een aantal weken geleden heb ik nieuwe hardloopschoenen gekocht en ik ben er zo super blij mee! Dat is vond ik een mooie aanleiding voor deze blog ook om te proberen uit te leggen hoe ontzettend belangrijk is om goede schoenen te hebben bij het hardlopen.

Ik hoor zo vaak mensen zeggen dat ze geen dure schoenen willen aanschaffen omdat ze dat zonde vinden van het geld. Nou ik kan je verzekeren dat dat niet zo is, omdat als je echt goede schoenen hebt die ook echt geschikt zijn voor jou manier van lopen zal dit een hoop blessures en ander leed schelen.

Zelf dacht ik in het begin ook dat ik wel op goedkope schoenen kon lopen maar nu weet ik wat een groot verschil het kanĀ  maken. Ik ga nu dus netjes 1x per jaar naar een gespecialiseerde schoenenzaak om mijn schoenen door te meten en om te kijken of ze nog voldoen. Vooral dit laatste is zeer belangrijk omdat hardloopschoenen er niet op worden gemaakt om jaren lang mee te gaan. Het beste is om na ongeveer 1000 tot max 1300 kilometer nieuwe schoenen aan te schaffen. Dit omdat de demping dan echt volledig versleten is en er dus helemaal geen demping meer in de schoen aanwezig wat wel belangrijk is om comfortabel en effectief te kunnen blijven hardlopen.

Ik wil er ook een niet een al te lang en technisch verhaal van maken, dus sluit ik deze blog af met een paar tips.

  • Ga altijd eind van de dag nieuwe hardloopschoenen halen. Dit omdat je voeten dan wat dikker zijn en dit ook gebeurd tijdens het hardlopen. Je weet dan zeker dat ze niet gaan knellen tijdens het lopen.
  • Doe eerst goed onderzoek wat voor schoenen en welk merk voor jou het beste is.
  • Doe de veters bij de neus niet te strak, je moet je tenen vrij kunnen bewegen. Deze tip kreeg ik laatst zelf en het werkt echt heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *