Luisteren naar mezelf

Het is weer een week geleden dat jullie wat van mij hebben gehoord, te lang maar ik was even te druk met andere dingen dat ik niet in staat was om achter mijn laptop te kruipen om een nieuwe blog te gaan schrijven.

Teveel van alles

Er gebeurde weer van alles in mijn hoofd en wilde weer veel te veel tegelijkertijd. Het is en blijft voor mij nog altijd moeilijk om te doseren, ik wil zoveel zo graag! Vergeet dan tijdig naar mijn lichaam te luisteren en ga dan ver over mijn grenzen heen. Dit was ook afgelopen week weer het geval. Naast mijn toch al redelijk drukke agenda wou ik nog gewoon blijven trainen en omdat ik weer een paar leuke nieuwe dingen heb herontdekt was ik ook daarin weer even te enthousiast. Wat resulteert in dat ik deze week gewoon weer even pas op de plaats moet zetten en even naast mijn volle agenda niet mag sporten. Het leren luisteren naar mijn lichaam en dingen doseren zal voor mij dan ook altijd een aandachtspunt blijven. Ik weet dit van mezelf en merk ook altijd gelijk wanneer ik te ver ga. Maar als ik iets leuk vind om te doen, of ik spreek iets met iemand af voel ik me daar altijd heel erg verantwoordelijk voor en dit vergt dan over het algemeen veel energie. Ik moet dus gaan leren dat alles niet zwart/wit is (alles of niets) maar dat daartussen ook een heel groot grijs gebied is en dat als ik me in dat grijze gebied begeef dat ik mensen niet teleurstel dat dit gewoon oké is.

Weekend

Afgelopen weekend lekker een weekend bij mijn moeder wezen klussen. O wat was dat weer ontzettend lekker, met het zonnetje in ons gezicht weer heerlijk in de tuin bezig geweest. Zaterdag hebben we mest op de moestuin gereden zodat deze weer klaar was voor het nieuwe zaai seizoen, heerlijk al dat fysieke werk en gewoon merken dat je lichaam je gewoon niet in de weg zit. Dat je gewoon de dingen kan doen zoals je ze graag wil doen.

Zondag hebben we de oude bouwkeet afgebroken, weer fysiek heel zwaar maar weer een heerlijke dag werken. Alleen het onderstel staat er nu nog en hier gaan we in april een nieuwe blokhut op zetten.

Het was een zwaar weekend maar toch laad ik bij mijn moeder psychisch altijd helemaal weer op. Het is de plek de rust die daar heerst. Heerlijk met de beesten om me heen mijn dingetje doen wetende dat er niks van me word verwacht en dat alles gewoon in een rustig tempo gebeurd.

Een gedachte over “Luisteren naar mezelf

  1. Alles tegelijk willen doen,veel aan het hoofd en toch komt het allemaal goed Saar.Houd moed petje af voor jou.Maar dat weet je.Growtjes uit zonnig Rolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *