Een nieuwe blog

 

Waarom sommige dingen niet aan bod komen

In deze blog wil ik jullie graag onder andere proberen uit te leggen waarom ik bepaalde dingen wel of niet plaats. Ik krijg namelijk vaak de vraag van mensen waarom ik niet dieper op bepaalde onderwerpen inga. Dit doe ik met een hele goede reden, omdat sommige dingen niet voor iedereen bestemd zijn. Maar ook gewoon om het feit dat ik ze nog niet verwerkt heb en hierdoor nog niet eens aan familie en andere naasten heb verteld laat staan dat ik ze op internet zet. Misschien dat er een deel van deze verhalen in de toekomst nog wel de revue gaan passeren maar dan wanneer ik daar aan toe ben en op de manier waarvan ik denk dat het goed is.

Voor mij is het heel belangrijk dat ik achter de verhalen uit mijn leven die ik hier vertel ook voor mij bespreekbaar zijn als iemand er gewoon een keer naar vraagt. En aangezien ik een hyper gevoelig persoon ben ook wel hi sensetive genoemd moet ik hier dus erg voor oppassen.  Gevoelens komen bij mij altijd tien keer zo hard binnen en mijn filter hierin werkt niet altijd even goed. Hierdoor is het dus lastig als ik met mensen in gesprek ben en er komen wel onderwerpen die voor mij nog niet volledig bespreekbaar zijn aan bod om dan deze emoties onder controle te houden. Dit is hetzelfde bij het schrijven van mijn blog’s van de ene kant werkt het heel erg therapeutisch omdat ik nu eindelijk de mogelijkheid heb om alles wat er in mijn hoofd weer eens goed van me af te schrijven. Maar van de andere kant is het nog altijd super confronterend omdat ik weer met alles geconfronteerd word.

Solliciteren

Nu het weer een stuk beter met mij gaat en ik in de nabehandeling zit van mijn PTSS ben ik ook rustig begonnen met het kijken naar wat ik nu eigenlijk allemaal wil gaan doen. Welke kant wil ik op in mijn leven als ik helemaal klaar ben met alle therapieën?

Voor mij was al snel duidelijk dat ik de schoonmaak niet meer in wil, hoe leuk ik dit ook vond ik wil een baan gaan zoeken die ik de rest van mijn leven wil blijven doen en waar ik voor mezelf genoeg voldoening uit kan halen. Het grote nadenken en puzzelen is dan ook echt wel begonnen want oh wat heb ik al veel gedaan en wat zijn er een hoop leuke dingen die ik nog wil onderzoeken. Maar toch heb ik al een aantal dingen op een rijtje gezet waar ik mee ga starten om eens uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Dit is een rijtje van 5 geworden:

  • Dierenverzorging ( Op de basisschool riep iedereen altijd ik wil juf of zuster worden. Ik wou toen al in de dierentuin aan de slag.)
  • Gehandicaptenzorg ( Hier heb ik al enige jaren in gewerkt/ stagegelopen, dit zou echter wel betekenen dat ik ook weer naar school zal moeten. Dit word een grote uitdaging waar ik veel zin in heb en waarvan ik weet dat ik het kan.
  • Politie ( Dit heeft mij altijd wel aangetrokken, ik kan niet precies uitleggen waarom maar ik ga in ieder geval onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.)
  • Dietiek/ fitness ( Dit is nog steeds een combinatie die ik heel erg graag zou willen gaan doen, maar ik weet dat hier gewoon heel weinig fulltime banen in te krijgen zijn. Maar als ik het klaar krijg om voor beide een diploma te halen en dit samen met mijn ervaring denk ik dat ik heel veel mensen goed zal kunnen helpen.

Nu weten jullie waar ik op dit moment weer mee bezig zijn en zou het heel leuk vinden als jullie even een berichtje achterlaten wat jullie nou eigenlijk het beste bij mij zouden vinden passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *