Asserstadsloop

Afgelopen zondag was het weer zover! Er stond weer een loop op de agenda.

Dit keer een 10 kilometer door het centrum van Assen.

Ik had er erg veel zin in, goed getraind en voelde me ook goed. Ik had weer een leuk en volgens mij haalbaar doel voor mezelf afgesproken dus ging er helemaal voor. De avond ervoor al mijn kleding enzo al klaar gelegd, want ja iedereen heeft nu eenmaal zo zijn rituelen 🙂

‘S morgens eerst lekker beetje uitgeslapen mijn dingetjes gedaan en toen op de fiets naar Assen. Ik dacht dat dat wel moest kunnen was lekker weer en ach het was maar tien kilometer…. Nou weet ik nu achteraf dat maar 10 kilometer ook een heel eind kan zijn en ik met de grootste moeite weer thuis gekomen ben omdat mijn benen zo moe waren. Volgende keer dus maar weer mooi met de bus naar een loop.

Voordat de loop begon eerst nog even heerlijk bij een vriendin op het balkon gezeten en bij geklets. Zo kon ik lekker ontspannen aan de loop beginnen en het was natuurlijk ook super gezellig. Ook vond ik het echt heel leuk dat ze mee ging om mij te supporten!

Om 15.10 gingen we uiteindelijk van start, samen met een hele hoop andere mensen begon ik aan mijn 10 kilometer. Al snel merkte ik dat ik wel hele goede benen had maar dat ik wel mijn tempo moest gaan aanpassen omdat ik het anders niet ging volhouden in de hitte.

Maar onder meer door het vele publiek overal langs de kant en mijn eeuwige vechtlust heb ik het toch maar weer gehaald en ook nog echt in een super goede tijd! Uiteindelijk had ik via de officiële tijdmeting  er 1 uur 1 minuut en 37 seconden over gedaan!!!! Dit is voor mij echt super goed en gewoon ongeveer 10 minuten van mijn persoonlijk record afgesnoept. Super trots natuurlijk!

Met een zeer tevreden en trots gevoel ging ik weer naar huis en kan ik me nu in alle rust gaan voorbereiden op de volgende loop 11 juni in Groningen. Dan zal ik lopen voor het goede doel dus ben heel benieuwd hoe het dan gaat, maar ook daar zal ik natuurlijk weer mijn uiterste best doen.

Als laatste wil ik jullie graag nog vertellen dat ik nu echt definitief op 27 augustus mee zal doen aan mijn allereerste halve marathon tijdens de bommenberendloop in Groningen!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *